Kwaliteitsbeeld

Met ingang van verslagjaar 2024 stellen zorgaanbieders een kwaliteitsbeeld op en leveren ze de weblink aan bij het Zorginstituut. De zorgaanbieder geeft hiermee een beeld van de kwaliteit vanuit de organisatie. Het kwaliteitsbeeld is een terugblik, een reflectie en een vooruitblik op de vijf bouwstenen van het Generiek Kompas. In de Handreiking Inzicht in kwaliteit (Kwaliteitsbeeld Generiek kompas) staat alle informatie die nodig is om een kwaliteitsbeeld op te stellen.

Aanlevering verslagjaar 2024

Er moeten twee indicatoren aangeleverd worden over verslagjaar 2024:

Aanlevering verloopt via gegevensmakelaars Mediquest en Desan. Levert de zorgaanbieder wijkverpleging én verpleeghuiszorg? Dan levert de zorgaanbieder de PREM Wijkverpleging aan in het portaal van Mediquest en de totaalscore in het portaal van Desan. De URL van het kwaliteitsbeeld hoeft dan alleen in het portaal van Mediquest aangeleverd te worden.

Het portaal van DESAN is open van 1 december 2024 tot en met 31 maart 2025. Het portaal van Mediquest is open van 16 december 2024 tot en met 31 maart 2025 (Let op: de PREM Wijkverpleging kan aangeleverd worden tot 17 januari 2024).

De looptijd van het Generiek kompas is tot 2028. Dat betekent dat er in elk geval tot 2028 jaarlijks een kwaliteitsbeeld aangeleverd wordt bij het Zorginstituut Nederland.